SAMEN Bundel

De 5 stappen van S.A.M.E.N.

   Bekijk Promo

Van relatiecrisis naar nieuwe passie in 5 stappen

Een vernieuwde en sterkere relatie na vreemdgaan

Een stel zoals jullie! Doorliepen dit pad naar herstel. Zij implementeerden gedurende hun herstel een fundamenteel principe uit dit programma, namelijk een dagelijks moment met aandacht voor herstel. Elke dag namen ze vijftien minuten de tijd om over het verdriet te praten. Hun relatie werd er heel veel beter van.

Het doel waar jullie naar streven is dat jullie relatie weer leuk wordt. Dat jullie de pijn en de woede achter jullie kunnen laten. Dat je weer samen kunt lachen en lol hebben en niet meer bij alles denkt: “Het zal toch niet...” Dat wantrouwen plaats maakt voor voorzichtig vertrouwen. Dat wanhoop plaatsmaakt voor hoop. Woede plaats maakt voor vergeving. Angst voor koestering. En dat kan!

Eén van jullie is vreemdgegaan, live of virtueel. Jullie willen wel samen verder, maar alle vertrouwen is weg.

Je bent bedrogen en de wanhoop nabij. Misschien voelt het wel alsof alles wat belangrijk was nu is ingestort. Je staat erbij en kijkt ernaar en denkt: “Hoe kan dit? Waarom jij, waarom ik?” Je bent bang voor wat er komen gaat en hebt geen idee hoe je uit deze puinhoop nog iets moois moet gaan maken.

Of jij bent degene die je partner bedrogen hebt. Nu vraag je je af hoe je dit hebt kunnen doen. Je wilt het graag weer goedmaken maar je weet niet hoe. Als je er over begint, wordt de sfeer grimmig. Je weet niet wat je moet met de boosheid en woede die je voelt. Met het wantrouwen dat je op je af voelt komen. Met de schuldgevoelens die aan je knagen. Kun je deze puinhoop herstellen?

Jullie proberen er over te praten. Misschien lucht dat soms op, maar meestal merk je dat praten jullie niet dichter bij elkaar brengt. Het is net alsof alle lucht uit jullie relatie geperst wordt en alsof alles nog maar om één ding draait: het vreemdgaan. Je wordt er gek van en wilt het vergeten. Maar de realiteit is snoeihard, je kunt er niet aan ontkomen. En misschien denk je wel: “Laten we er maar mee stoppen!” Maar aan de andere kant is dat ook niet wat je wil.

 

Passie ontstaat niet zomaar. Daarom heb ik, op basis van mijn ervaringen, dit unieke online-trainingsprogramma ontwikkeld voor stellen die in een vertrouwenscrisis zijn beland. Ik denk dat ik een soort recept gevonden heb voor herstel van vertrouwen. Het is een recept dat alle werkzame bestanddelen combineert die ik gevonden heb. Een recept dat meerdere leerstijlen aanspreekt en gebruik maakt van verschillende leermiddelen (video, audio, tekst, oefeningen, gesprek). Juist deze combinatie maakt de training enorm krachtig en waardevol. Dit programma is uniek, niemand biedt zo’n compleet pakket aan.
DE VOORDELEN VAN DIT PROGRAMMA ZIJN:

Je kunt een groot deel thuis doen
Je kunt je eigen tempo bepalen.
Je wordt gestimuleerd bezig te blijven.
Je doet het niet alleen.
Je hebt alle materiaal voorhanden die je nodig hebt.

WAT ERVARINGSDESKUNDIGEN ZEGGEN OVER SAMEN

Ferdinand heeft ons geleerd hoe we op een goede en helende manier konden praten over onze problemen en pijn, zonder te belanden in ons patroon, waar we beiden gek van werden. Het bedrog is nog een zere plek in onze relatie, maar heeft ons ook veel geleerd over onszelf en elkaar. Ferdinand heeft voor een omslag gezorgd in hoe we er mee omgingen. Nu, een jaar later zijn we heel gelukkig met elkaar. We hebben onze blik nu weer op de toekomst gericht. Nogmaals dankjewel Ferdinand.

M & J

JE KRIJGT IN DIT TOTALE PROGRAMMA:

✪ Inzicht in de keuzes die je moet maken om samen te herstellen;
✪ Zicht op de grenzen die je moet stellen om tot vertrouwen te komen;
✪ Handvatten hoe je moet gaan vergeven, niet als een éénmalige daad, maar als een weg naar genezing;
✪ Handvatten om elkaar te steunen in heftige emoties zoals verdriet, pijn en woede;
✪ Handvatten hoe je met de woede en de verwijten van je partner om kunt gaan;
✪ Kennis over hoe jullie beschadigde seksualiteit weer kan gaan opbloeien;
✪ Handvatten hoe je een “tweede keer” gaat voorkomen;
✪ Zicht op hoe je niet werkende patronen in jullie relatie kunt opsporen en veranderen;
✪ Een visie op hoe je een langdurige liefdesaffaire met elkaar kunt opbouwen;
✪ Hoop om opnieuw te kunnen beginnen;
✪ Inzicht in hoe je gezonde schuttingen om je relatie zet;
✪ Manieren waarop je je woede en gekwetstheid achter je kunt laten;
✪ En nog veel meer…

 
KENMERKEN VAN DIT PROGRAMMA:

✰ Een programma van vijf maanden, omdat herstel tijd nodig heeft en te snel willen herstellen één van de grootste valkuilen is.
✰ Dit programma bestaat uit vijf modules, vijf fasen van herstel, omdat het belangrijk is dat je gestructureerd aan herstel van je relatie werkt. Je kunt het beter nu grondig aanpakken.
✰ Per fase kun kiezen of dit voor jullie van toepassing is, omdat klakkeloos een training volgen niet bevorderend is voor jullie eigen verantwoordelijkheid.
✰ Het programma bevat alles wat je moet weten om tot herstel te komen. Letterlijke honderden stellen gingen jullie voor en bepaalden de weg die nodig is.
✰ Een les per week, omdat je de tijd moet nemen de principes van de lessen te verwerken en te implementeren in je relatie. Want niet implementeren is ook een grote valkuil.
✰ Met video, audio, werkblad en boek, omdat bewezen is dat lezen, zien en horen gecombineerd een veel hoger leer- en veranderrendement heeft.
✰ Je gaat werken met een buddy, omdat uit onderzoek gebleken is dat samen met iemand aan het werk gaan het leerrendement verhoogt. En je hebt soms ook gewoon die stok achter de deur nodig.
✰ De mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van een therapeut. Therapie na een vertrouwensbreuk bestaat uit een combinatie van veel vertellen en begeleiden.

De eerste stap is (S)tilstaan. Voor je ook maar iets wilt gaan doen aan herstel moet je stilstaan en overwegen waar je staat. En vooral stilstaan bij wat je wilt. Want dit programma is alleen geschikt als je een keus maakt er voor te gaan.

De tweede stap is (A)mputeren. Herstel kan alleen als je bereid bent om keuzes te maken. Werken aan herstel terwijl degene met wie je bent vreemdgegaan nog in beeld is, is onmogelijk. Hoe amputeer je oude invloeden uit je leven? Maar het geldt ook voor degene die bedrogen is. Van welke niet-werkende reacties moet jij afscheid nemen? Ik denk aan extreme controle, verwijten, straffen…

De derde stap is (M)eeleven. Herstel van een vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Degene die bedrogen is, ervaart vaak veel pijn en wil daar vaak over praten. Degene die bedrogen heeft, voelt vaak juist opluchting en wil vooruit kijken. Twee wisselende belangen. Hoe doe je recht aan beide? Hoe praat je over je angst, woede en boosheid? Hoe luister je daarnaar als jij degene bent die dit heeft aangericht?

De vierde stap is (E)valueren. Vreemdgaan is ook een signaal aan de relatie. Vaak miste er iets in de relatie en in veel gevallen waren beiden al een tijdje ontevreden over de kwaliteit van het samenzijn. In deze fase ga je kritisch naar je relatie kijken en trek je lessen met het oog op de toekomst.

De vijfde stap is (N)ieuwe kans. Je bent samen door de pijn heen geworsteld. Hoe ga je nu bouwen aan een nieuwe relatie waarin je gepassioneerd over elkaar bent en blijft? Maar ook “(N)aweeën” komen in deze fase voor. Soms zomaar opeens is dat oude gevoel van angst er weer. Dan wil je er opnieuw over praten en zit je voor je gevoel weer in een vorige fase. Hoe ga je daarmee om?

Dit programma duurt vijf maanden, maar geen proces laat zich natuurlijk dwingen. Neem de tijd, dat is vooral erg belangrijk.

Je kunt dit programma samen doen, of met behulp van een coach, maar je kunt ook kiezen voor dit programma met therapiegesprekken als ondersteuning. Voor wat je zelf denkt nodig te hebben.

Mijn ervaring is dat er soms stellen zijn die het zonder therapie redden. En dat zegt wat over de kracht en de kwaliteit van hun relatie. Maar veel stellen hebben ook extra begeleiding nodig. Begeleiding omdat de pijn zo groot is dat je samen in je gesprekken vastloopt. Dan kan een therapeut die je live spreekt, jullie verder helpen.

Alle coaches en therapeuten die aan dit programma meewerken zijn opgeleid als relatietherapeut en ervaren in het begeleiden van stellen die te maken hebben gekregen met een vertrouwensbreuk. Aan jullie de keus wat je denkt nodig te hebben. Gedurende het programma kun je trouwens nog gemakkelijk verdere ondersteuning aanvragen.


Jouw instructeur


Ferdinand Bijzet
Ferdinand Bijzet

Ferdinand Bijzet (1976) ontwikkelde de methode S.A.M.E.N. op basis van zijn jarenlange ervaring met het werken met stellen die te maken kregen met een vertrouwenscrisis.

Sinds 2004 werk ik met stellen die te kampen hebben met een vertrouwenscrisis. Tussen 2004 en 2011 heb ik honderden mannen behandeld met een seksuele verslaving en heb ik hen begeleid, samen met hun partners, op de weg naar herstel van vertrouwen.

Ooit heb ik zelf het vertrouwen van mijn partner beschaamd. Wij kwamen er samen sterker uit, en daardoor heb ik deze stellen verder kunnen helpen.

In 2010 studeerde ik af als systeemtherapeut op het thema “herstel van vertrouwen na vreemdgaan”. Sindsdien is mijn focus niet alleen meer seksverslaving, maar breder, gericht op herstel na elke vorm van vreemdgaan. De principes voor vertrouwensherstel in deze situaties komen namelijk overeen.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig lezingen, workshops en trainingen gegeven aan stellen en professionals over dit thema.

Herstel van vertrouwen heeft mijn passie. Ik heb zelf ervaren dat vertrouwen kan herstellen. Sterker nog, dat je relatie zich kan gaan verdiepen. Dat geef ik met alle liefde door!

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker, specialiseerde zich in de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Gestaltgezinstherapie en is ook opgeleid als systeemtherapeut NVRG. Ook ben ik houder van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).

In mijn eigen praktijk Relatie-herstel ben ik de relatie en gezinstherapeut, als opleider en trainer ben ik verbonden aan het Kempler Instituut Nederland. Daarnaast geef ik trainingen in Nederland en Slovenië en ben ik een veel gevraagd trainer en spreker.


Ik heb de afgelopen vijftien jaar honderden stellen gezien die in dezelfde situatie als jullie zaten. Die de hoop waren verloren, maar wel voor herstel wilden gaan. Die alle vertrouwen misten en niet wisten hoe ze het vertrouwen weer moesten herstellen. Deze stellen leerden mij dat er een weg uit de wanhoop is. Een weg door de pijn heen. Een weg naar SAMEN. Er is hoop. Hoop op herstel van SAMEN. Herstel van vertrouwen. Een weg naar nieuwe passie. Want hoezeer vreemdgaan ook een bom is, vaak is het ook uiteindelijk een kans op verdieping. Op een diepere passie.

Inhoud van de training


  Inleiding
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  Zo werkt deze training
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  1 Stilstaan - De kosten berekenen
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  2 Stilstaan - Hulp van buitenaf
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  3 Stilstaan - Wat vertellen we
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  4 Stilstaan - Wil je me vergeven?
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  5 Amputeren - Amputeren
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  6 Amputeren - Omgaan met herinneringen
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  7 Amputeren - Grenzen, wie in zijn eigen tuintje wiedt
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  8 Amputeren - Van geheim naar openheid
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  9 Meeleven - De put
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  10 Meeleven - Een put vol verwijten en vragen
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  11 Meeleven - Hoe kan ik jou nou troosten
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  12 Meeleven - Vrijen of niet
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  13 Evalueren - Wat leren we hiervan
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  14 Evalueren - Welke niet-werkende patronen
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  15 Evalueren - Schuttingen
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  16 Evalueren - Hoe vol is jullie liefdesvat
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  17 Nieuwe kans - Nog een keer vergeven
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  18 Nieuwe kans - Naweeën
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  19 Nieuwe kans - Herstel van seksualiteit
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven
  20 Nieuwe kans - Hoeveel koeien betaal jij
Beschikbaar in Dagen
Dagen Nadat je bent ingeschreven

Veel gestelde vragen


Wanneer start dit programma en wanneer eindigt deze training?
Het programma start nu en zal nooit eindigen. Het is een eigen tempo programma - jullie beslissen samen (of in overleg met jullie therapeut) wanneer jullie starten en wanneer jullie eindigen.
Hoe lang hebben we toegang tot het programma?
Jullie hebben toegang tot het programma zolang als dit voor jullie herstel nodig is. Nadat dit programma is aangekocht en nadat je succesvol bent ingeschreven kun je het programma op alle apparaten die je bezit bekijken.
Wat als je niet blij ben met de training?
Wanneer in de komende 30 dagen blijkt dat dit programma onverhoopt toch niet bij jullie blijkt aan te sluiten storten wij het volledige aankoopbedrag terug. Alleen de eventueel al gebruikte therapiesessies zullen met dit bedrag worden verrekend. Wanneer je je ook aanmeldt voor therapiegesprekken kan het zijn dat al onze therapeuten op dat moment vol zitten. In een dergelijk geval zullen we samen op zoek gaan naar een oplossing.
Hoe kan ik betalen?
Dit programma kun je kopen met iDEAL via de beschikbare iDEAL link. Bij betaling via iDEAL moet je wel even wachten tot je in het programma kunt omdat we je handmatig toe laten.